Texels Kookboek - Salzburger Nockerin

Ingrediënten
4 eidooiers 4 eiwitten snufje zout 30 gr suiker
1 zakje vanillesuiker citroenschil, geraspt 20 gr bloem poedersuiker

Hulpmiddelen
2 schalen ovenschaal garde

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden Celcius.

Bereiding

De eiwitten met het zout stijfkloppen, geleidelijk suiker en vanillesuiker toevoegen. In een tweede schaal eenderde van het eiwitschuim met de eidooiers en de citroenschil mengen en langzaam toevoegen aan het overige eiwitschuim, dan heel voorzichtig vermengen met de bloem.

Een vuurvaste schaal invetten met boter en hierin heel voorzichtig het eiwitschuim scheppen. Hierbij proberen heuveltjes te vormen. In +/- 10 minuten goudbruin bakken.

LET OP !!
Tijdens het bakken de oven niet openen om inzakken te voorkomen. De heuvels moeten "vast" zijn, het schuim van binnen moet nog wat cremig zijn.

Het geheel bestrooien met poedersuiker.

Serveertip

Eet smakelijk !!